Ekologiczna żywność we Wrocławiu

Ekologiczna żywność we Wrocławiu

Już 7 i 8 listopada w kompleksie Hali Stulecia, odbędą się Targi Ekologicznej i Regionalnej Żywności TAR-ECO 2015. Dla odwiedzających - tych małych i dużych przygotowano wiele atrakcji. Impreza jest otwarta. Wydarzenie poleca Radio ZET Gold.

Miejsce:
Kompleks Hali Stulecia, Hala IASE
ul. Wystawowa 1, 51-618 Wrocław
Podczas targów odbędą się prezentacje i degustacje m.in :
• żywność pochodząca z upraw ekologicznych;
• żywność regionalna;
• wysokiej jakości miody;
• makaron, mąka, kasza, ryż;
• przetwory mleczne i jajka;
• oleje i oliwy;
• herbata, kawa, kakao;
• soki, napoje, syropy;
• przetwory z owoców i warzyw;
• zioła i suplementy diety;
• witaminy i minerały;
• ekologiczne wyroby mięsne i wędliny;
• słodycze;
• kosmetyki naturalne;
• jednostki certyfikujące;
Podczas targów odbędą się m.in.:

- pokaz kulinarny uczestnika V edycji Top Chef Krzysztofa Matuszkiewicza,
- warsztaty z kiszenia warzyw (Gospodarstwo Rolne W. Sznajder),
- wykład dotyczący chorób cywilizacyjnych (Vmedica),
- wykład na temat kakao i kawy (Agnieszka Bińkowska - Szczypta Świata),
- losowania nagród sponsorowanych przez naszych wystawców,
- prezentacje produktów i degustacje.

Zapraszamy rodziców z dziećmi na wspólne gotowanie z Akademią Młodego Kucharza i Adoptujpszczole.pl

Targi TAR-ECO to doskonała okazja dla firm z branży, producentów, sprzedawców i dystrybutorów żywności i produktów ekologicznych i regionalnych do zaprezentowania się przed bezpośrednim klientem, jak też nawiązania współpracy ze sklepami i hurtowniami. Targi te są kontynuacją i rozszerzeniem organizowanych już od 5 lat do tej pory Kiermaszy Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych we Wrocławiu, na Placu pod Iglicą.

Organizatorem Targów jest Agencja WIGOR.

Więcej: