Było smacznie, ekologicznie i zdrowo

 Było smacznie, ekologicznie i zdrowo Radio ZET Gold

Degustacje i prezentacje zdrowej żywności, warsztaty kulinarne, wykłady, ciekawostki oraz spotkania z lokalnymi firmami i gospodarstwami to tylko niektóre atrakcje jakie czekały Wrocławian podczas targów TAR-ECO w ostatni weekend. Na miejscu była ekipa Radio ZET Gold!

Mimo nieprzychylnej pogody Wrocławianie i goście spoza miasta przybywali przez cały weekend na targi żywności ekologicznej i zdrowego stylu życia, które odbywały się w Hali IASE 12-13 marca 2016. Na gości czekało mnóstwo przepysznej i przede wszystkim zdrowej żywności, dużo przydatnych informacji o kulinariach i zdrowiu w formie wykładów przeprowadzanych przez ekspertów. Zarówno duzi jak i mali smakosze zdrowej żywności, mogli znaleźć coś dla siebie. Dzieci (i nie tylko) mogło zainteresować stoisko Uniwersytetu Przyrodniczego, na którym pokazywane były ciekawe eksperymenty i pokazy. Magazyn Slowly Veggie częstował gości zdrowymi przekąskami i zachęcał uczestników do spróbowania innego typu żywienia.

Podczas targów odbyły się prezentacje i degustacje m.in.: żywności pochodzącej z upraw ekologicznych, żywności regionalnej, wysokiej jakości miodów, makaronów, mąki, kasz, ryżu, przetworów mlecznych i jaj, olei i oliw, herbat, kaw, soków, napoi, syropów, przetworów z owoców i warzyw, ziół i suplementów diety, witamin i minerałów, ekologicznych wyrobów mięsnych i wędlin, słodyczy, kosmetyków naturalnych, diet wegańskiej, paleo, wegetariańskiej, bezglutenowej czy w końcu suplementów diet. 

Ekipa Radia ZET Gold również pojawiła się na targach, skąd wróciła z pełnymi reklamówkami przepysznych i zdrowych produktów.

Zachęcamy do wysłuchania rozmów, jakie przeprowadziła nasza reporterka, a także do obejrzenia zdjęć.

- Emilia Chmura, Gospodarstwo Sznajder
Co jest ważne w zdrowym żywieniu?
Jak kisić kapustę?
Czy Polacy zwracają większą uwagę na to co jedzą?

- Marcin Wyrwich, Biotanic
Trend naturalnych kosmetyków
Dlaczego naturalne kosmetyki są lepsze?

- Uniwersytet Przyrodniczy, Koło Kuchni Molekularnej
Rosół, czyli tłuszcz nie rozpuszcza się w wodzie
Jakie procesy zachodzą podczas przetwarzania żywności

- Sonda wśród uczestników oraz gości targów żywności ekologicznej i zdrowego stylu życia

Więcej: