1988: Ukazała się książka The Rock N' Roll Cuisine

1988: Ukazała się książka The Rock N' Roll Cuisine pixabay.com

1 września 1988 roku ukazała się książka kucharska „The Rock N' Roll Cuisine”. Zawierała ona 95 przepisów na ulubione dania popularnych muzyków.

Książka „The Rock N' Roll Cuisine” została wydana przez wydawnictwo Billboard Books dokładnie 29 lat temu. Jej autorkami były Robin Le Mesurier i Peggy Sue Honeyman-Scott. W publikacji znalazło się 95 przepisów na ulubione dania, przekąski i desery najbardziej popularnych gwiazd muzyki rozrywkowej. 

Przepisy Jaggera i Cher

Zawierała ona m.in. przepis na „zupę marzeń” Yoko Ono, teksańskie chili Dona Henleya, makaronową sałatkę Cher czy krewetkowe curry Micka Jaggera. Znaleźć w niej można wskazówki, jak stworzyć ulubioną kanapkę Roda Stewarta czy dania takich artystów jak: Frank Zappa, Ozzie Osbourne, George Michael i Sting. 

Więcej: